Polusi anu Kami Candak Tina Runtah VS Mangpaat Anu Urang Kenging Ku Nyusunna

waste

Mangpaat Kompos kana Tatanén sareng Pertanian

  • Konservasi cai sareng taneuh.
  • Ngajaga kualitas cai taneuh.
  • Ngahindarkeun produksi metana sareng formasi leachate di tempat pembuangan sampah ku cara ngarobih organik tina tempat pembuangan sampah kana kompos.
  • Ngahindarkeun érosi sareng karusakan rumput di sisi jalan, lereng gunung, lapangan maén sareng lapangan golf.
  • Sacara drastis ngirangan kabutuhan péstisida sareng pupuk.
  • Mempermudah réboisasi, restorasi lahan baseuh, sareng upaya révitalisasi habitat satwa ku amandemen taneuh anu kontaminasi, padet sareng marginal.
  • Sumber zat organik jangka panjang anu stabil.
  • Panyangga tingkat pH taneuh.
  • Ngaminimalkeun bau ti daérah pertanian.
  • Nambihan bahan organik, humus sareng kation kapasitas tukeur pikeun ngahasilkeun taneuh anu goréng.
  • Ngahambat panyakit tutuwuhan sareng parasit sareng maéhan siki gulma
  • Ningkatkeun ngahasilkeun sareng ukuran dina sababaraha pepelakan.
  • Ningkatkeun panjang sareng konsentrasi akar dina sababaraha pepelakan.
  • Ningkatkeun kadar gizi taneuh sareng kapasitas tahan cai tina taneuh berpasir sareng resapan cai tina taneuh liat.
  • Ngurangan sarat pupuk.
  • Malikkeun struktur taneuh saatos mikroorganisme taneuh alami parantos dikirangan ku panggunaan pupuk kimia; kompos mangrupikeun suplemen séhat taneuh.
  • Ningkatkeun populasi cacing bumi dina taneuh.
  • Nyayogikeun lalaunan, laun pelepasan nutrisi, ngirangan leungitna tina taneuh anu terkontaminasi.
  • Ngurangan sarat cai sareng irigasi.
  • Nyayogikeun kasempetan pikeun panghasilan tambahan; kompos kualitas luhur tiasa dijual kalayan harga premium di pasar mapan.
  • Mindahkeun kandang ka pasar non-tradisional anu teu aya pikeun kandang atah.
  • Ngasilkeun harga anu langkung seueur pikeun pepelakan anu dipelak organik.
  • Ngurangan biaya pembuangan limbah padet.
  • Ends wasting sajumlah ageung bahan baku didaur.
  • Ngadidik konsumén ngeunaan manpaat kompos limbah pangan.
  • Pasar pangwangunan anjeun salaku sadar lingkungan.
  • Pasar pangwangunan anjeun salaku salah sahiji anu ngabantosan patani lokal sareng masarakat.
  • Ngabantosan nutup gelung limbah tuangeun ku mulih deui kana tatanén.
  • Ngurangan kabutuhan langkung seueur tempat TPA.

Mangpaat Kompos pikeun Industri Pangan

 

  • Ngurangan biaya pembuangan limbah padet.
  • Ends wasting sajumlah ageung bahan baku didaur.
  • Ngadidik konsumén ngeunaan manpaat kompos limbah pangan.
  • Pasar pangwangunan anjeun salaku sadar lingkungan.
  • Pasar pangwangunan anjeun salaku salah sahiji anu ngabantosan patani lokal sareng masarakat.
  • Ngabantosan nutup gelung limbah tuangeun ku mulih deui kana tatanén.
  • Ngurangan kabutuhan langkung seueur tempat TPA.

Pos waktos: Jun-17-2021